13. 09. 2011.

Подели:

Одржана 19. седница Експертске групе за компјутеризацију ТИР система

 

Одржана 19. седница Експертске групе за компјутеризацију ТИР система

Седницу којој присуствују експерти ТИР Секретаријата Уједињених Нација, Европске Комисије, Међународне уније друмских превозника, царинских администрација и Привредне коморе Србије, отворио је Предраг Петронијевић, директор Управе царина.

 

У свом обраћању Предраг Петронијевић истакао је опредељеност Управе царина Републике Србије да активно учествује у свим телима и групама које се баве питањима ефикасности међународног транспорта и транзита роба. Том приликом он је истакао да је један од приоритета Управе царина поједностављење и убрзање царинских поступака, посебно у области транзита и додао да постоји потреба за заједничким активностима чији је циљ подизање нивоа ефикасности, брзине и безбедности транзита.

 

'Свесни смо да се, у времену у коме живимо, транзитне процедуре не могу учинити ефикаснијим, једноставнијим, бржим и безбеднијим без употребе информационих технологија. Због тога сматрамо да је компјутеризација ТИР процедуре пројекат од великог значаја за све учеснике у поступку, међу којима је и  наша царинска администрација'', нагласио је Петронијевић.

 

Седница се завршава 14. септембра и уз конструктиван допринос свих учесника, треба очекивати даљи напредак у области дефинисања и имплементације пројекта компјутеризације ТИР система.