23. 08. 2011.

Подели:

На Келебији и Хоргошу спречено више покушаја кријумчарења

 

На Келебији и Хоргошу спречено више покушаја кријумчарења

Цариници су у протеклих неколико дана спречили више покушаја кријумчарења:

На граничном прелазу Келебија 22.08.2011. године на улазу у Републику Србију контролом путничког комбија суботичких регистарских ознака спречен је покушај кријумчарења веће количине наочара за сунце вредности преко  1.700.000 динара.Детаљним прегледом унутрашњости комбија на предњем седишту пронађена је кеса са личним стварима међу којима су биле сакривене наочаре умотане у папирне убрусе. Испод другог реда седишта за путнике пронађена је картонска кутија за ципеле и у њој такође наочаре познатих светских марки попут „Dolce & Gabbana“, „Christiаn Dior“, „Giogio Armani“, „Yves Saint Laurent“ и друге. За време док је цариник вршио преглед унутрашњости, возач комбија је једну кутију пуну наочара успео да изнесе и сакрије испод возила. Међутим и она је пронађена, а против С.И. возача комбија покранут је прекршајни поступак пред надлежним судом.

*     *    *

На граничном прелазу Хоргош 22.08.2011. године цариници су у комби возилу француских регистарских ознака поред пријављених личних ствари и употребљаване техничке робе, пронашли неколико ПВЦ торби са новом непријављеном гардеробом. Откривена су укупно 152 одевна предмета робне марке „Kiabi“, чија је вредност процењена на око 380.000 динара.

 

 

*     *    *

Претходног дана на истом граничном прелазу цариници су у сарадњи са пограничном полицијом у пртљажном делу аутобуса марке „Мерцедес“ који саобраћа на релацији Франкфурт – Призрен открили путну торбу у којој се у 10 картонских кутија налазило 500 кутија тахографских листића чија је вредност  процењена на преко 500 хиљада динара.Против возача А.Џ из Приштине покренут је прекршајни поступак.

*     *    *

Дан раније је на истом граничном прелазу у аутомобилу мађарских регистарских ознака, којим је управљао И.К испод сувозачевог, возачевог  и задњег седишта пронађено 39 кутија вештачких зуба марке „Голдент“, са по 6 комплета од по 28 зуба.