01. 07. 2011.

Подели:

Сребро на Градини, кафа у близини Шпиљана

 

Сребро на Градини, кафа у близини Шпиљана

Током протекле недеље царински службеници открили су више прекршаја од којих издвајамо:

На граничном прелазу Градина 29.06.2011. године у аутобусу црногорских регистарских ознака, који саобраћа на редовној линији Истанбул-Улцињ откривено је преко 6 килограма сребрног накита, чија ће вредност бити накнадно утврђена.

 

Ланчићи, прстење, наруквице и привесци од сребра, распоређени у две ролне обавијене најлоном и селотејп траком били су сакривени у цревима за вентилацију које се налазе у простору мотора. Да би се сакривена роба могла извући из вентилационих црева, она су морала бити одвојена од система. Главни индикатор за детаљни преглед било је то што клима у аутобусу који саобраћа на међународној линији, упркос високим температурама није радила, јер је, како се касније испоставило, имала потпуно другу намену.

 

 

Истог дана је у близини граничног прелаза Шпиљани у сарадњи са припадницима граничне полиције заплењено теренско моторно возило „NISAN PATROL“ натоварено са 1620 килограма сирове кафе бразилског порекла. Возило и 27 врећа кафе од по 60 килограма кафе задржани су јер су у Републику Србију ушли неким од алтернативних путева, ван граничног прелаза, избегавајући на тај начин плаћање било каквих дажбина.

На робној царинској испостави Аеродром Београд 24.06.2011. године привремено је задржана велика количина ручних сатова, наочара за сунце и футрола за исте познатих робних марки због сумње да повређују право интелектуалне својине. Око 800 ручних сатова марке „Breitling“, „Omega“ „Rolex“,“D&G“, „Chanel“, „Cartier“, „Armani“... и велика количина наочара за сунце „Gucci“, „Dior“, Louis Vuitton“, „Ray Ban“, као и футрола чувених робних марки, процењено је на око 40.000 евра и биће задржано до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.