03. 06. 2011.

Подели:

Откривени прекршаји вредни преко 50 хиљада евра

 

Откривени прекршаји вредни преко 50 хиљада евра

У протеклих пар дана на граничним прелазима Хоргош и Батровци цариници су открили прекршаје вредне преко 50 хиљада евра.

 

На граничном прелазу Хоргош, 02.06.2011. године, царинци су сарадњи са пограничном полицијом, контролом аутобуса који саобраћа на линији Цирих- Баточина открили царински прекршај вредности преко 20 хиљада евра.

Мотоциклистичка опрема, ампуле за вакцинацију паса и разни лекови, откривени су приликом детаљне контроле аутобуса, спаковани у четири велике кесе које су се налазиле између предпоследњег и последњег седишта аутобуса.

 

На граничном прелазу Батровци, 31.05.2011. године цариницу су открили већу количину спортске гардеробе вредне преко 33 хиљаде евра за коју се основано сумња да повређује права интелектуалне својине.

 

Детаљном контролом камиона који је транзитирао кроз нашу земљу, а заправо ишао из правца Турске ка Италији, цариници су пронашли преко 1200 горњих и доњих делова тренерке и око 900 памучних мајица марке „ Dior“ за коју се основано сумња да је кривотворена.

 

У оба случаја прекршајни поступак је покренут против возача, док је откривена роба задржана до окончања поступка.