30. 08. 2011.

Подели:

Захваљујући новим скенерима цариници још ефикаснији у откривању прекршаја

 

Захваљујући новим скенерима цариници још ефикаснији у откривању прекршаја

Захваљујући најсавременијој опреми за контролу робе - мобилним камионима-скенерима последње генерације, царински службеници су све ефикаснији у откривању кријумчарења.

Припадници Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина су 28.08.2011. године приликом селективне контроле на излазној страни граничног прелаза Бачки Брег у аутобусу аустријских регистарских ознака открили 3.019 паклица цигарета.

 

Приликом детаљне контроле аутобуса који саобраћа на линији Лозница-Брегенц, у једној путној торби у пртљажном делу пронађено је 420 паклица цигарета («Marlboro», «Ronhil Sailing Edition», «Camel», «Davidoff Gold»»Memphis Classic», i «Memphis Blue»), за које се возач јавио као власник.

 

Након даљег прегледа уочено је да у приколица аутобуса има дуплу страницу, у којој је пронађено 800 паклица сакривених цигарета («Marlboro», «Marlboro Gold», «Ronhil» i «Monte Carlo»).

 

Због основане сумње да је у аутобусу и приколици сакривено још цигарета, они су одвезени до Терминала Хоргош, како би били прегледани скенером. Скенер је потврдио сумње цариника, те је даљим прегледом у простору за вентилацију, иза првих седишта са десне стране, пронађено још 300 паклица цигарета («Winston 100s“, „Memphis Air Blue“ i „Memphis Classic“). Иза првих седишта са леве стране пронађено је још 320 паклица цигарета („Marlboro i „Memphis Classic“). Скенер је показао да се и између седишта 9. и 10. испод патоса у поростору за клима уређај такође налазе сакривене цигарете и цариници су одатле извадили још 1.179 паклица („Memphis Classic“, „Marlboro“ и „Marlboro Gold“).

 

 

Против одговорних ће пред надлежним судом бити покренут прекршајни поступак.