31. 08. 2011.

Подели:

Свечано отворена царинарница у Крушевцу

 

Свечано отворена царинарница у Крушевцу

У присуству премијера Србије и министра финансија Мирка Цветковића, данас је у индустријској зони у Крушевцу отворена нова царинарница у коју је уложено 338 милиона динара.

 

Премијер Цветковић изјавио је, током отварања, да су грађани Крушевца добили нови савремени објекат који ће омогућити да се процес царињења обавља што ефикасније. Цветковић је истакао да грађани Крушевца убудуће неће због царињења морати да иду у оближње градове, јер нова царинарница има  потребну инфраструктуру да се царињење обавља ефикасно, без обзира да ли се ради о терету или возилима.

 

Премијер је навео да је нова царинарница један од неколико пројеката из те области које финансира Министарство финансија и напоменуо да је сличан објекат отворен у Шапцу, а ради се и на царинарници у Ужицу као и на неким другим мањим инвестицијама.

 

Отварању царинарнице, која представља једну од већих инвестиција Управе царина, присуствовали су државни секретар у Министарству финансија Миодраг Ђидић и Предраг Петронијевић директор и највише руководство Управе царина, као и предстваници локалних власти.

 

Царинарница је изграђена на локацији бивше парцеле ИМК "14. октобар" у Северној индустријској зони и заузима простор од 2 хектара. Поред зграде од 1.070 квадрата изграђени су и царински терминал, вага, платформа за преглед возила и паркинг за аутомобиле.

 

У новој царинарници у Крушевцу, у оквиру које се налазе и два царинска реферата – Трстеник и Параћин,  посао је добило 12 нових радника, тако да је сада укупно запослено 40 лица.

 

 

Премијер Цветковић је после отварања царинарнице обишао крушевачку Фабрику мазива (ФАМ) у реструктурирању где је разговарао са руководством те компаније.