17. 06. 2011.

Подели:

Спречен шверц вештачког ђубрива и техничке робе

 

Спречен шверц вештачког ђубрива и техничке робе

Током недеље царински службеници открили су неколико прекршаја. На 1.108 километру леве обале Дунава код Ковина 14.06. 2011. године спречен је покушај кријумчарења око 15 тона вештачког ђубрива непознатог порекла. Ђубриво је пронађено на баржи дужине 12 метара, са које су кријумчари успели да побегну, а ђубриво је највероватније претоварено са неког страног брода.

 

Дан раније је на 1.155 километру Дунава откривен немачки танкер, који је уместо да преко Сремске Митровице иступи за Брчко, остао у нашим водама, у којима је вршио и чишћење комора за гориво, чиме је додатно прекршио царински закон. Вредност танкера који је привремено задржан до окончања поступка пред надлежним судом је 175.000 евра.

 

На граничном прелазу Хоргош 15.06.2011. године код шведског држављанина турске националности у путничком аутомобилу и у приколици испод личних ствари пронађена је већа количина употребљаване беле технике очигледно трговачког карактера. У торбама и пакетима сакривеним међу пртљаг пронађене су 24 коришћене „Самсунг“ дигиталне камере, 104 половна „Самсунг“ дигитална фотоапарата, 63 мобилна телефона робне марке „Самсунг“и 52 радио-апарата за аутомобил разних произвођача. Како је вредност робе која је приверемено задржана око 400.000 динара и прелази трећину вредности аутомобила и приколице који су коришћени за кријумчарење и они ће бити задржани до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.