09. 02. 2024.

Подели:

200 кг непријављеног сувог меса у комбију

Цариници су 9. фебруара 2024. године на граничном прелазу Келебија, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења 200 килограма сувог меса спакованог у товарни део једног комбија.

Случај је откривен када је на ред за излазну контролу пристигао комби ''VW Crafter'' домаћих регистарских ознака који се према речима возача упутио ка Немачкој. 

На питање цариника да ли има нешто да пријави, возач је изјавио да сем личног пртљага не превози ништа више. 

Међутим, када су цариници отворили товарни део комбија ради детаљне контроле, заопахнуо их је карактеристичан мирис сувог меса које возач није ни поменуо. Убрзо је утврђено да се у теретном делу комбија, међу стварима, крију кутије пуне непријављених сухомеснатих производа и то: 130 кг говеђе пршуте, 40 кг суџука и 30 кг суве овчетине. С обзиром да се ради о осетљивој роби животињског порекла, непријављеној, без декларације и превоженој у нехигијенским условима, о откривеном кријумчарењу је одмах обавештена надлежна Гранична ветеринарска инспекција. 

Подсећамо да путници са собом могу носити храну, али у количини за коју је очигледно да је намењена за личне потребе и која је притом фабрички упакована.