09. 02. 2023.

Подели:

Одржана радионица СЦО ''Кључни идикатори ризика''

У периоду од 31. јануара до 3. фебруара у Управи царина одржана је радионица “Кључни индикатори учинка” у оквиру пројекта SECO-WCO GTFP (Global Trade Facilitation Programme).

Ова радионица имала је за циљ да укаже запосленима у Управи царинa на начин на који се најбоље мери оствареност стратешких циљева, у складу са најбољом праксом Светске царинске организације. Током радионице, запослени из УЦ су имали прилике да размисле и усвоје различите методологије за мерење ефективности и ефикасности царинских операција уз успостављање Система мерења учинка заснованог на доказима.

Активним учешћем у диксусијама и практичним вежбама за примену знања, службеници Управе царина су били у могућности да усвоје комплементарне Кључне индикаторе учинка (КПИ), дизајниране тако да унапреде извештавање и доношење одлука. Дискусије су даље повезале научене лекције са конкретним очекиваним исходима и индикаторима које ће УЦ имплементирати у предстојећем циклусу стратешког планирања. Овакав начин мерења ће умногоме унапредити праћење и имплементацију предвиђених мера из пословног плана и помоћи приликом стратешког планирања у будућем периоду.

Вест о овој радионици објављена је и на сајту СЦО