27. 09. 2021.

Подели:

Вест о одржаној радионици на сајту СЦО

Светска царинска организација је на својој интернет страници објавила чланак о он-лајн радионици о стратешком планирању и развоју, одржаној за царинске службенике Србије:

http://www.wcoomd.org/en/media/newsroom/2021/september/the-gtfp-carries-out-a-strategic-planning-and-kpi-development-remote-workshop-with-serbia.aspx

У објављеном чланку наводи се да је виртуелна радионица стратешког планирања и развоја кључних индикатора учинка одржана за Управу царина Републике Србије (УЦС) од 10. до 20. септембра 2021. године, те да је реч о делу активности Глобалног програма трговинских олакшица SECO – СЦО (GTFP) у Србији, а под покровитељством Меркатор програма СЦО.

Радионица на којој су учествовали царински саветници и руководиоци различитих организационих јединица Управе, била је усредсређена на пружање подршке УЦС у јачању њених укупних капацитета стратешког управљања, као и подршке унапређењу кључних индикатора учинка (КИУ) за ефикасно мерење учинка стратешких циљева царине.   

Кроз различите сесије које су се одликовале активним дискусијама и практичним вежбама, ова радионица је успешно подигла свест Управе царина о важности ширења стратешког управљања на свим нивоима организације. Поред тога, омогућила је експертима СЦО да боље разумеју тренутну ситуацију унутар УЦС, како би на основу тога боље прилагодили подршку коју пружају. 

Експерти СЦО су пружили сет препорука за УЦС да би унапредили тренутни систем уверења, развили стратешку мапу и побољшали КИУ у циљу ефикаснијег праћења не само напретка усмереног ка постизању стратешких циљева царине, већ и самог учинка. 

На крају текста наводи се контакт електронске поште преко кога је могуће добити више информација о GTFP програму capacity.building@wcoomd.org